Ege Postası
Geri

CHP’li Özcan’dan AK Parti’nin üye kayıtlarında çarpıcı ‘rıza’ iddiası 

CHP Çiğli İlçe başkanı Mert Özcan,  AK Parti’nin üye kayıtlarında çarpıcı ‘rıza’ iddiasını gündeme getirdi. AK Partili yöneticilerin sadece TC’sini bildiği birçok vatandaşı rıza almaksızın partiye üye yaptıklarını belirtti ve “CHP’li olmayan ama AK Parti’ye de uzak olan vatandaşlarımızın onlarcasını, bir şekilde TC’sini eline geçirdiklerini onay ve imza almadan AK Parti’ye üye yapıyor AK Parti. AK Parti üyeliği üzerinden böyle bir yarış içine girdi. İnsanları haberleri olmadan AK Parti’ye üye yapıyorlar” dedi.
CHP’li Özcan’dan AK Parti’nin üye kayıtlarında çarpıcı ‘rıza’ iddiası 
Haberler / Yerel Politika
24 Ekim 2022 Pazartesi 13:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP Çiğli İlçe başkanı Mert Özcan, Büyük İzmirTV’de yayınlanan Gündeme Dair programında Figen Avcıoğlu’nun sorularını yanıtladı.

Hem ülke hem de kent siyasetine ilişkin açıklamalarda bulunan Özcan, CHP’nin Sivas çalıştayı sonrasında ifade edilen “CHP’li belediyelere kumpas ve baskı” iddialarına değinerek İzmir örneği verdi.

İlçede CHP’nin oyalarındaki artışı değerlendiren Başkan Özcan, halkın yoksulluk ve sefaletten bıktığına dikkat çekerken AK PArtili seçmenin dahi iktidardan şikayetçi olduğunu söyledi. 

“KILIÇDAROĞLU’NUN ADAYLIĞINI AÇIKLAMASIYLA OYLARIMIZ YÜKSELECEK”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı için “hazırım” mesajını ve 6’lı masanın cumhurbaşkanı adayının kim olacağına ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Özcan, Hukukun bu denli ayaklar altına alındığı bir dönemde 6’lı masayı ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu bir şans olarak görüyorum. Bizim gönlümüzdeki isim tabii ki de Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Ama Sayın Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları doğrultusunda 6’lı Masa’dan çıkacak ismi destekleyeceğiz. Bence Sayın Kılıçdaroğlu Atatürk ve İsmet İnönü’den sonra ülkeye gelmiş en dürüst siyasetçidir. Aslında ülkenin kaybedecek bir günü bile yok. Yarın dahi seçim olsa halkımız bu iktidara cevabını verecektir. Ben Genel Başkanımızın adaylığını açıklamasıyla birlikte oylarımızın da hızla artacağını düşünüyorum” dedi.

“ONLARIN KUMPASLARI BİZİM İÇİN SORUN OLMAYACAK”

CHP’nin Sivas’ta gerçekleştirdiği çalıştayın ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un CHP’li belediyelere ‘kumpas ve engelleme’ sözlerini İzmir örneği üzerinden yorumlayan Özcan, “Bu iktidarın yaptığı şu: CHP'li belediyeleri baskı altında tutmaya çalışıyor. Sadece baskı da değil. Haksız denetlemeler, telefon dinlemeler… Nereden ne çıkaracağını bilmeyen iktidar CHP’li belediyelere oy vermiş halkı cezalandırmak istiyor. Baktığınızda sadece İzmir’de değil Türkiye’deki CHP’li tüm belediyelere karşı kumpas peşindeler. Son olarak İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza açılan davalar var. 9 Eylül’den sonra İzmir’den verilen mesajlardan rahatsız olan iktidar ilk olarak Sayın Soyer’de başladı. İstanbul’da da zaman zaman aynı şeyler yaşanıyor. İlçelerde yaşananlar da belli. Ama bizim yüzümüz ak. Belediyelerimiz tıkır tıkır çalışıyor. Onların kumpasları bizim için sorun olmayacaktır. Menderes’teki olay mesela. Orada da bir kumpas var. Sayın Belediye başkanımızı İçişleri Bakanı’nın talimatıyla görevden uzaklaştırdılar. Bunlar tek adam rejiminin dezavantajları. Ama biz bunu değiştireceğiz” diye konuştu.

"KENDİMİZE RANT ÇIKARABİLİR MİYİZ DİYE DÜŞÜNÜYORLAR"

Geçtiğimiz haftalarda AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nın Çiğli Arıtma Tesisi bölgesinde yapmak istediği basın açıklaması öncesinde yaşanan arbedeye de değinen Başkan Özcan, “algı yaratma” çabası dedi ve “Onların amacı açıklama yapmak değil kavga çıkarmaktı. Nasıl bir algı oluştururuz dertleri vardı. Kaldı ki kim olursanız olun bir resmi kuruma giderken izin alınır ya da haber verilir. Ama elini kolunu sallayarak, orada hiçbir suçu olmayan güvenlik görevlilerini azarlayarak… Kendileri karşılarında olan herkesi CHP’li olarak gördüğü için. Orada zorla içeri girmeye çalıştılar ve girdiler de. Aslında orada basına yansımayan kısmı da var. Orada bir degaj yolu var. Orada güvenlik görevlileriyle tartışıyorlar. Dün gece bizim için konuldunuz buraya demişler. Çiğli’yi bilmedikleri ve adresi bile bilmedikleri için bunları söylüyorlar. Aslında orada Büyükşehir, kaçak balıkçılığı engellemek ve kuşlara zarar verilmemesi için o güvenlik kulübesini 6 ay kadar önce oraya koymuştu. Algıyı değiştirmeye çalışıyorlar. İnsanlar aç, öğrenciler karnını doyuramıyor. Ama onlar başka algılar peşinde. Kendimize bir pay ve rant çıkarabilir miyiz diye düşünüyorlar. Ama kendileri rezil oldular” ifadelerini kullandı

“CHP’Lİ BELEDİYE DİYE YEMEK ALMAKTAN ÇEKİNEN ÖĞRENCİLER VAR”

Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse’nin Büyükşehir'in öğrencilere ücretsiz yemek dağıtımı yapan servisini kampüse almaması ve öğrencilerin mağdur olmasına tepki gösteren Özcan, şunları söyledi; “Orası resmi bir kurum ama Büyükşehir tarafından gerekli başvurular yapılmış. Büyükşehir oraya siyaset yapmaya değil öğrencilerimize katkı sağlamak adına gitti. Büyükşehir halkçı bir belediyenin yapması gereken yemek dağıtımını yapmak istedi sadece. Evet onlar bir yer gösterse orada yapılırdı dağıtım. Ama esas şovu onlar yapmış aracı almayalar. İçeride olmasa da dışarıda olur. Biz halkın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu sosyal yardımlara ihtiyaç duyacak hale getiren iktidarın ve onların sözcülüğünü yapanların utanması lazım. Daha da vahimi… Öğrenciler üstünde nasıl bir baskı oluşturmuşlar ki sadece CHP’li belediye dağıttığı için oradan yemek almaya çekinen öğrencilerle konuştuk. Halk bitik halde ama onlar öğrencinin iki lokması üzerinden siyaset yapmaya çalışıyorlar.”

HARMANDALI İÇİN SENE SONUNU İŞARET ETTİ

Hem İzmir’in hem de Çiğli’nin en önemli sorunlarından olan Harmandalı bölgesi için de sene sonunu işaret eden Başkan Özcan, “Büyükşehir belediyemiz orada bir çalışma yürütüyor. Oradaki sorun çöpten mi kaynaklanıyor yoksa doğal heyelan bölgesi mi bunun araştırması yapılıyor. Ara raporlar var ama kesin bir sonuç yok şu an. Bakanlığın ve büyükşehir belediyesinin çözmesi gereken bir sorun bu. Evet burası Çiğli sınırları içinde ama Çiğli Belediyesi’nin yetki sınırlarında değil. Sayın Utku Gümrükçü bu konuda bakanlarla görüşüyor. Sanıyorum ki önümüzdeki günlerde orada bir kırmızı çizgi çekilir ve orası afet bölgesi ilan edilir. Ben yıl sonuna kadar bu işlemler tamamlanır diye düşünüyorum. Zaten oradaki riskli bölge boşaltıldı ve imar planı verilmiyor. Çalışmalar osnlarnınca sanıyorum ki baknalık ve büyükşehir tarafından yeni bir imar planı yapılır orası için” dedi.

"BÜROKRASİ BİRAZ YAVAŞ İŞLİYOR"

Çiğli’ye yapılması gereken planlara da değinen Özcan, taleplerin uzun süre karşılık bulmaması üzerinden üstü kapalı olarak ‘engellenme’ mesajı verdi ve “Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’nün bir önerisi vardı. Çiğli’de ciddi bir nüfus artışı var. En azından ilçede bir iskeleyle feribot çalışması yapalım demişti. Bugünün şartlarında tünel ya da üst geçit yapmaktansa bir iskeleyle oranın ekolojik dengesini de koruyarak çözüm için çalışılmış olur demişti. Bununla ilgili Büyükşehir Belediye başkanımızla görüştü. Ankara’da bakanlıklarla da görüştü. Henüz bir cevap yok ama gelişme var diye biliyorum. İnşallah başkanımız bu döneme yetiştirir diye düşünüyorum. En azından bu dönemde temeli atılırsa ikinci dönemde açılışı yapılır. Havaalanı da o şekilde. Uzun süre askeri hava üssü olarak kullanılmış. Ama şu anda Adnan Menderes Havalimanı bize yetmiyor. Utku Gümrükçü bunun için de çalışıyor. Süreci takip ediyor. Ama bürokrasi biraz yavaş işliyor. Hel hele bu dönemde. Özellikle CHP’li belediyelerin taleplerindeki gelişmeler geç oluyor” diye konuştu.

“AK PARTİ’DEN CHP’YE GEÇTİLER”

CHP’nin Çiğli’deki oy artışını da yorumlayan Başkan Özcan, “Bu sonuçlar sevindirici. Ama bizi rehavete sokacak değil. Çünkü biz göreve başladığımızdan bu yana yarın seçim olacakmış gibi çalışıyoruz ve sürekli sahadayız. Artıştaki tek sebep bu mu? Tabii ki de değil. Öncelikle ülkenin geldiği durum. Yoksulluk, hukuksuzluk, adaletsizlik. Ülkenin birçok kesiminde olduğu gibi Çiğli halkı da bu iktidardan kurtulmak istiyor. Bizim oyalarımızı artırmamız güzel. Biz birçok yeni üye yaptık bunların birçoğu kadın. Bu kadınların birçoğu evindeki ve mutfağındaki yangından, çocuklarına bakamaz duruma eldiklerinden ve CHP’nin politikalarını beğendiklerinden dolayı üye oluyorlar. Birçoğu da AK Parti ve MHP’den istifa eden kişiler. Ben oy artışının sebebinin halkın yaşadığı sıkıntılardan hem bizim hem de belediyemizin ulaşılabilir başarısından kaynaklandığını düşünüyorum. Bizim hedefimiz oy oranımızı yüzde 10 ve üzerinde artırmak. Burada örgüt ve belediye uyumu çok önemli. Biz gayet uyumluyuz. Zaten kavga kutuplaşmayı ve başarısızlığı getirir. Biz birlikte çalışıp birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı. 

“’BUNLARDAN NE ZAMAN KURTULACAĞIZ’ DİYORLAR”

Sahada karşılaştığı manzaralara da değinen Başkan Özcan, halkın yoksulluktan isyan etme derecesine geldiğine dikkat çekti ve “Sürekli gittiğim yerler var. Beni gördüklerinde ilk söyledikleri şu: Biz bunlardan ne zaman kurtulacağız? Bunların içinde ‘Ben daha önce AK Parti’ye oy verdim’ diyenler de var. Bir gün dahi kaybedecek zamanımız yok. Bir gün bile bu ülke için bir kayıp. Biz CHP olarak sandığa ve halkın iradesine inanıyoruz. Halkın bu yaşadıkları ızdırabın cevabını sandıkta vereceğini düşünüyoruz. Ben bu yapılanların unutulmayacağını ve onların suni yatırımlarına da halkın kanmayacağını düşünüyorum. Çocuğuna okula giderken bir simit parası veremeyen kadınlarımız artık haykırıyorlar. Ben sürekli sokaktayım. Ama AK Partili hiçbir yöneticiyi görmedim sokakta. Onlar sadece kendi insanlarına gidiyor. Biz herkesin evine gidiyoruz. Resim çekilmek isteyip ‘Resmi çekin. Ben daha önce AK Parti’ye oy verdim. İsyan ediyorum artık. AK Parti’ye oy vermeyeceğim’ diyen insanlar var. Sorunları gırtlağına gelmiş halkımızın haykırışını görüyoruz. Herkes sandık bekliyor. Bu denli açlığı, sefaleti ve adaletsizliği bu ülke cumhuriyet tarihi boyunca yaşamadı” dedi.

“FİŞLEME OLARAK GÖRÜYORLAR”

Son olarak AK PArti’ye üye kayıtları konusunda çarpıcı bir iddia ortaya atan Özcan, şunları söyledi; “CHP’li olmayan ama AK Parti’ye de uzak olan vatandaşlarımızın onlarcasını, bir şekilde TC’sini eline geçirdiklerini onay ve imza almadan AK Parti’ye üye yapıyor AK Parti. Daha geçenlerde bir partilimiz 71 yaşındaki annesinin AK Parti’ye üye yapıldığını söyledi. Kendisi şikayet edeceğini söyledi. AK Parti üyeliği üzerinden böyle bir yarış içine girdi. İnsanları haberleri olmadan AK Parti’ye üye yapıyorlar. İnsanlar oy vermedikleri bir partiye üye olmak istemiyorlar.  Bunu bir fişleme olarak görüyorlar.” 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası